Nabwire Angelina

Nabwire werd veel te jong zwanger. Ze moest stoppen met haar school en verloor hierdoor het zicht op een toekomst. Gelukkig kon ze meedoen aan het Adopteer een Geit project. Tijdens de bijeenkomsten met andere tienermeisjes werd ze weer gemotiveerd om terug naar school te gaan. Maar kort daarna overleed Nabwires vader aan AIDS. Nabwire moest toch weer stoppen met school. Dankzij de organisatie PEFO kon haar schoolgeld wel worden betaald. Ook de vervolgopleiding tot verpleegster wordt gedeeltelijk door PEFO bekostigd. Voor het gedeelte dat Angeline zelf moet betalen gebruikt ze de geiten. Toen haar eerste geit kleintjes kreeg, kon ze een geit teruggeven aan het project. Een andere geit is verkocht voor schoolgeld. Op dit moment zijn er drie geiten waarvan er twee weer snel kleintjes zullen krijgen. Voor het schoolgeld voor haar zoontje komen de nieuwe geiten goed van pas! Nabwire is erg blij dat er nieuwe hoop is voor haar en haar zoontje!


Interview met Justine Ojambo- oprichter PEFO Uganda

Justine Ojambo is oprichter van PEFO Uganda. Hij en zijn twee broers werden zelf op jonge leeftijd wees. Ze hadden het geluk dat een Nederlandse missionaris hen ondersteuning bood. Daarom konden zij naar school en zelfs naar de universiteit. PEFO is opgericht door de 3 broers met het idee om ook andere weeskinderen de mogelijkheid te geven naar school te kunnen gaan. In dit interview vertelt Justine over de situatie van tienermoeders in zijn omgeving. Hij legt uit hoe belangrijk het is dat ook zij weer terug gaan naar school.


Nandera Rose Mary

Nandera werd zwanger toen ze nog maar 14 jaar oud was. Haar moeder stuurde haar weg. Nandera moest maar gaan trouwen. Dit was een heel moeilijke periode voor Nandera. Gelukkig mocht ze toch terugkomen bij haar moeder. Via een vriendin hoorde ze van het geitenproject van PEFO. Nandera deed mee en ontving een geit. Ook deed ze mee aan de naailessen die door PEFO werden gegeven. De geit kreeg jongen, 3 ervan verkocht ze. Nandera investeerde een deel in haar akkertje. Van de opbrengst hiervan kocht ze een nieuw stukje land. Inmiddels heeft Nandera haar eigen naaimachine kunnen kopen door middel van het geitenproject. Ze verdient nu zo’n €10,- per maand met het maken van kleding. Ze heeft nog 3 geiten en de moedergeit, die weer zwanger is. Ze vindt het zo fijn om een inkomen te hebben. Haar zoontje kan nu naar school, zonder problemen te hebben over schoolgeld.